Ελληνικό Metablogging

          Το blog για το blogging
          Xώρος φιλοξενίας σκέψεων για το ιστολογείν από την κοινότητα των ελλήνων ιστολόγων.

Bug στην αναζήτηση του Sync;

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

Ψάχνοντας τον όρο "300" μέσω της αναζήτησης του Sync διαπίστωσα ένα κοινό στοιχείο σε όλες τις εμφανίσεις: βγαίνουν μόνο τα ποστ που το "300" είναι πρώτη λέξη στον τίτλο τους. Που αυτό σημαίνει ότι όσα ποστ έχουν το αριθμητικό "300" σε άλλη θέση, δεν εμφανίζονται, λ.χ. ο τίτλος Οι 300 στρατόγκαβλοι δεν εμφανίζεται ακόμη κι αν το δώσω προς πλήρη αναζήτηση. Επιπλέον, και το σημαντικότερο, δεν εμφανίζει τα ποστ που έχουν τον όρο "300" μέσα στο κείμενο κι όχι μόνο στον τίτλο του.

Bug ή κάτι άλλο;

UPDATE: εκτεταμένη αναζήτηση υποδεικνύει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται όταν ορίζουμε γενικά αριθμητικούς χαρακτήρες στην μπάρα αναζήτησης του Sync.

JustAnotherGoneOff

Συνεισέφερε η/ο JustAnotherGoneOff στις 4:38 μ.μ.  

9 Επι-κρίσεις:

Ανώνυμος είπε...
φίλε JustAnotherGoneOff,

δεν είναι bug, είναι ένα hack στη βάαη δεδομένων μας ώστε να εμφανίζει αποτελέσματα για search queries με λιγότερους από 4 χαρακτήρες και το κάναμε κυρίως για το 300 (αν θες περισσότερες -τεχνικές- λεπτομέρειες ευχαρίστως να σου δώσω)

Επίσης, αν προσέξεις στα αποτελέσματα, γράφουμε "τελευταίες 30 ημέρες". Το ποστ "Οι 300 στρατόγκαβλοι" που αναφέρεις, γράφτηκε από σένα τον Οκτώβρη του '06 άρα είναι λογικό να μην εμφανίζεται στα search results.

Σίγουρα πάντως δεν έχουμε τη διάθεση να αδικήσουμε κανένα blogger (όπως αναφέρεις σε άλλο σου ποστ). Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό θα σε παρακαλούσα να το αναφέρεις

JustAnotherGoneOff είπε...
Κωστή

Δεν εξηγείς όμως γιατί τα αποτελέσματα εμφανίζονται μόνο με τους 300 ως πρώτη λέξη και δεν ψάχνουν το περιεχόμενο των ποστ όπως συμβαίνει και με τους άλλους όρους.

Ανώνυμος είπε...
Δεν το έκανα γιατι δεν ήθελα να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες αλλά αφού (ξανα)ρωτάς να σου πω.

Η MySQL οταν βάλεις FULLTEXT indexing (απο default) δεν επιστρέφει αποτελέσματα για αναζητήσεις λέξεων με τρεις(3) ή λιγότερους χαρακτήρες. Επομένως αν θα θέλαμε να έχουμε αποτελέσματα για αναζητήσεις όπως το 300 (μας έβαλε στην πρίζα ο verbal για αυτό) έπρεπε να κάνουμε μία αλλαγή στον κώδικα και να χρησιμοποιήσουμε το LIKE '300%'. Για αυτό και βλέπεις αυτά τα results.

Και τώρα είναι η σειρά σου να μου πεις ποιον αδικούμε ;-)

Ανώνυμος είπε...
1) uparxoun blog pou exoun sta link tous ena blog, wstoso den emfanizetai dipla ston titlo tou blog h protash "x blogs kanoun link edw"
2) to post sto blog anevainei p.x. stis 2am kai sto sync emfanizetai ustera apo 3 wres - sthn kaluterh periptwsh.

eidika to 1 einai polu asxhmo na ginetai. ;h 8a isxuei gia olous ;h gia kanenan. diakriseis ginontai?

Ανώνυμος είπε...
Ονόματα και διευθύνσεις φίλε μου.

Διαφορετικά δεν μπορεί να σου δώσει κανένας σοβαρή απάντηση....

Ανώνυμος είπε...
@divebomb djingle
1. όπως ποιά;
2. αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν είμαστε απολυτα ικανοποιημένοι και είμαστε σε μια συνεχή διαδικασία βελτιώσης. Για αυτό το λόγο προσθέσαμε το ping στις σελίδες των blogs ώστε να μπορεί ο κάθε blogger να ζητάει από το sync να ψάξει εκείνη τη στιγμή για νέα posts.

Ανώνυμος είπε...
opws to markmyword82.blogspot.com
o mpouligator dinei ta blog pou exoun sta link tous to sugkekrimeno
http://www.mpouligator.com/source.php?url=http://markmyword82.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...
δεν γνωρίζω ακριβώς με ποιον τρόπο μετράει τα inbound links ο mpouligator. To sync μετράει τα inbound των τελευταίων 180 ημερών (περισσότερα εδώ http://podcasts.sync.gr/blog/2007/02/10/63/)

Αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως από μία απορία φτάνεις στο συμπέρασμα πως γίνονται διακρίσεις...

Ανώνυμος είπε...
"Επίσης, πρέπει να διευκρινήσω ότι μετράμε μόνο τα links που βρίσκονται μέσα στα άρθρα των blogs, και όχι στα blogrolls ή γενικά σε λίστες με Links που βρίσκονται -συνήθως- στις πλαϊνές στήλες ενός blog."

ok lu8hke h aporia
(den eftasa se sumperasma, erwthsh upevala)

Δημοσίευση σχολίου