Ελληνικό Metablogging

          Το blog για το blogging
          Xώρος φιλοξενίας σκέψεων για το ιστολογείν από την κοινότητα των ελλήνων ιστολόγων.

Google: Η νέα πολιτική του ευνοεί την ανωνυμία

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

Σύμφωνα με το wired, το Google αλλάζει την πολιτική διατήρησης όλων των ιστορικών δεδομένων των αναζητήσεων, στα οποία μπορούσε κανείς να ανιχνεύσει την IP από την οποία προήλθαν. Με τη νέα πολιτική, το Google μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ποικίλει ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή, θα σβήνει το ένα ή τα δύο τελευταία τμήματα της IP (π.χ. από την IP 127.0.1.2 θα κρατάει είτε το 127.0.1 είτε το 127.0) . Μ' αυτό τον τρόπο θα καθίσταται αδύνατη η ταυτοποίηση της αναζήτησης με τον υπολογιστή από τον οποίο προήλθε.
Περισσότερα εδώ.

Συνεισέφερε η/ο Χαρτοπόντικας στις 7:25 π.μ.  

6 Επι-κρίσεις:

Rodia είπε...
Και πολύ καλά θα κάνει! Υπάρχουν και όρια για να γίνεται καλή χρήση των δεδομένων, δεν μπορεί να αφήνονται στη διάθεση κάθε παρανοϊκού.
Το ίδιο είχε επιλεγεί να συμβαίνει (εδώ και 3-4 χρόνια) και στο site μου, όπου μόνο η διαχείριση έχει πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία των χρηστών.
(πρωτοπορία ή κοινή λογική?)

Jim.Hellas είπε...
Επιτρέψτε μου να είμαι λίγο επιφυλακτικός για την google γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έδωσε απόρρητα στοιχεία ατόμων στις αρχές ώστε να συλληφθούν αυτά τα άτομα.

Ναι... μιλάω για την Κίνα...

Χαρτοπόντικας είπε...
@jim.hellas Μα ακριβώς εκεί είναι το θέμα. Αν δεν έχεις στοιχεία να δώσεις, δεν θα σου ζητάνε να τα δώσεις.

THE_RETURN είπε...
Και τι μας εγγυάται ότι δεν λένε ψέμματα;

Τα ...λόγια τους μήπως;

Είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Rodia είπε...
Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να οριοθετηθεί το ηλεκτρονικό έγκλημα. Η ελευθερία έκφρασης δια λόγου, να μην αποτελεί έγκλημα, για οποιοδήποτε πολιτικό καθεστώς.
Κίνα, Ινδία, Κορέα, Πακιστάν, είναι νομίζω οι χώρες που πλήττονται τα δικαιώματά τους στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αν η Google πραγματοποιήσει αυτό το σχεδιό της, θα ανασάνει πολύς κοσμος. Μάλλον συνέβαλε και η οπερέτα με το YouTube. ;-)

Χαρτοπόντικας είπε...
@the_return Για να κρίνεις τις αποφάσεις μιας επιχείρησης έχεις ένα ασφαλή οδηγό. Είναι προς το συμφέρον της ότι λέει; Αν ναι, μάλλον λέει αλήθεια.
Και στην προκειμένη περίπτωση αυτή η όχι τόσο γενναία, παροχή ανωνυμίας έχει αφενός όφελος στη δημόσια εικόνα της, κι αφετέρου την αφήνει ανενόχλητη σε χώρες που θα μπαίναν στα πόδια της έτσι κι αλλιώς (βλ. Κίνα)

Δημοσίευση σχολίου