Ελληνικό Metablogging

          Το blog για το blogging
          Xώρος φιλοξενίας σκέψεων για το ιστολογείν από την κοινότητα των ελλήνων ιστολόγων.

Αναδημοσίευση χωρίς άδεια: Ελευθεροτυπία, Updated

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

Το βρήκα μέσω του buzz, εδώ. Φαίνεται πως το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει διαστάσεις.
Ανταποδίδοντας το trackback του Αστέρη Μασούρα, του το γυρνάμε στην πολύ καλή παρακολούθηση του θέματος εδώ.

9 Επι-κρίσεις:

JustAnotherGoneOff είπε...
ύπουλη εφημερίδα...

Oneiros είπε...
Καλό είναι να καυτηριάζονται τέτοια περιστατικά συγκεκριμένα και όχι με γενικεύσεις. Η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν νομίζω να έχει δείξει παρόμοια δείγματα στο παρελθόν, τουλάχιστον όσον αφορά τα blogs, νομίζω πως φταίει το sloppy editing και η χαλαρή εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας. Είμαι σίγουρος ότι και οι δημοσιογράφοι της μπλογκόσφαιρας θα συμφωνήσουν σ' αυτό.

Χαρτοπόντικας είπε...
@oneiros Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ποστ ή στο σχόλιο του JAGO, αλλά παρότι έχεις δίκιο, δεν νομίζω ότι το παρακάναμε στη γενίκευση.

JustAnotherGoneOff είπε...
Όνειρε, σε πολλές περιπτώσεις η Ε το έχει παρατραβήξει, το τελευταίο χτύπημα ήταν πριν δυο βδομάδες που αναδημοσιεύτηκε ολόκληρο κείμενο από το Φιλοξενείο (η φανταστική συνέντευξη Χατζιδάκι) χωρίς καμία αναφορά στην πηγή στην online έκδοση.

Rodia είπε...
Χμμ.. αυτή η μεταβατική περίοδος πότε θα τελειώσει; Αλλοι να πηγαίνουν με πύραυλο και άλλοι με αραμπά -και να μη το γνωρίζουν, να νομίζουν ότι με πύραυλο κινούνται επίσης...
(και να κατηγορούν τους πυραύλους για αραμπάδες!)

Νομίζω δλδ ότι υπάρχει μια σύγχιση στο δημοσιογραφικό κόσμο σχετικά με την ελεύθερη διακίνση (ιδεών, κλπ) στο διαδίκτυο.

Το να διατίθεται κάτι ελεύθερα, δεν σημαίνει παράλληλα ότι είναι και αδέσποτο

:-)

Oneiros είπε...
το τελευταίο χτύπημα ήταν πριν δυο βδομάδες που αναδημοσιεύτηκε ολόκληρο κείμενο από το Φιλοξενείο (η φανταστική συνέντευξη Χατζιδάκι) χωρίς καμία αναφορά στην πηγή στην online έκδοση.

Δεν το 'ξερα αυτό, I stand corrected. Υπάρχει κάποιο link; Θα έχει ενδιαφέρον να μαζέψουμε όλα αυτά τα περιστατικά και να τα στείλουμε στην ΕΣΗΕΑ, δε νομίζετε;

Oneiros είπε...
Άκυρο, το βρήκα. Keep digging, σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα...

JustAnotherGoneOff είπε...
Την κακομελετάγαμε, την ακκομελετάγαμε την Ε, η αποψινή βόμβα μιλάει για παραίτηση Φυντανίδη.

Oneiros είπε...
Δε νομίζω να έχει άμεση και μονοσήμαντη σχέση, ίσως απλά να το χρησιμοποίησαν για έξτρα πίεση. Η αρχισυνταξία έχει την ευθύνη σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο διευθυντής κυρίως τις νομικές ευθύνες επισύρει.

Δημοσίευση σχολίου